Andriska

A fiunkról. 2008. febr.23-án született.

Friss topikok

  • Izike: Gratulálok a tizenhárom hónapos okos, ügyes, szép, járni tudó Andriskának és szüleinek! (2009.03.23. 15:25) Elindult!
  • sfi: Vagy politikus. :) (2009.03.17. 20:38) Szavak és reakciók
  • Szekuriti Blogger.: Aranyos. :) (2009.03.16. 17:47) betegség
  • feliccia: Jah, elfelejtettem szólni, hogy nagyon jó, hogy újra írsz! (2009.03.06. 14:09) tanácsadáson
  • hopihe: Na jó! Lehet, hogy nem volt jó ötlet. Bocs! A Vadaspark lehet, hogy még korai volt. Majd, amikor... (2009.03.04. 19:46) vadaspark

Linkblog

Újabb fogak

2008.08.17. 21:58 - Mirci30

Felül is elindultak a fogai! Az egyiken már kis fehér pötty is látszik, illetve már kettőn.

Mostanában nagyon jó kisgyerek, szépen eszik-alszik-játszik, sokat vigyorog és dumál. Akkor csap nagy hisztit, ha éhes, és várnia kell a kajára, amikor vizet forralok a tejpéphez, és azt még le is kell hűteni összekeverés előtt. Jó lenne előre tudni, hogy mikor éhezik meg, mert ha megcsinálom előre és nem kéri, dobhatom ki, vagy én eszem meg, de ahhoz drága.
Rendesen szopik is, és mostanában nem harap, viszont esténként pótolni kell, mert nem elég a tej, illetve nincs türelme várni, míg beindul. Most is sokszor csak cumisüvegből fogadja el lefejve. Nagyon szépen eszi a bébiételeket is, és vizet is szokott inni.
Ma 8,66 kg-nak mértem, éppen jóllakás után, de lehet, hogy csalt a mérleg, túl soknak tűnik.

A fogzás miatt megint nagyon rág mindent, és most már nagyon tud fájni, ha teljes erőből beleharap az ujjamba. Szépen fogja a dolgokat, már teszi is egyik kezéből a másikba, sokat nézegeti a kezeit, ujjait. Szépen nő a haja, mostanában szopás közben belemarkol, szinte tépi magának, úgy kell lefejteni róla a kezét. Meg ököllel csapkod is sokszor, időnként a saját fejét is eltalálja. Ha a kezében van valami játék, csörgő, azzal is csapkod, rázza.

Mintha az altatás kezdene könnyebb lenni. Nem igényel annyi hurcolást, sokszor elég nyitott szemmel letenni, befordul, felhúzza a takaróját, bekapja az ujját és alszik. Vagy kicsit még sírdogál az ágyban, nyöszörög, de aztán egyedül elalszik, nem mindig kell felvenni.

Piri nagymamától kapott egy jópofa macis plüss hátizsákot, íme:



 

A bejegyzés trackback címe:

https://andriska.blog.hu/api/trackback/id/tr73620404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2008.08.18. 11:10:59

Jó ez a blog, mert ez alapján kezdem úgy hinni hogy nem is olyan veszélyes a gyerekvállalás. :)


süti beállítások módosítása