Andriska

A fiunkról. 2008. febr.23-án született.

Friss topikok

  • Izike: Gratulálok a tizenhárom hónapos okos, ügyes, szép, járni tudó Andriskának és szüleinek! (2009.03.23. 15:25) Elindult!
  • sfi: Vagy politikus. :) (2009.03.17. 20:38) Szavak és reakciók
  • Szekuriti Blogger.: Aranyos. :) (2009.03.16. 17:47) betegség
  • feliccia: Jah, elfelejtettem szólni, hogy nagyon jó, hogy újra írsz! (2009.03.06. 14:09) tanácsadáson
  • hopihe: Na jó! Lehet, hogy nem volt jó ötlet. Bocs! A Vadaspark lehet, hogy még korai volt. Majd, amikor... (2009.03.04. 19:46) vadaspark

Linkblog

beteg

2009.01.13. 10:10 - Mirci30

Tegnapelőtt délután nagyon nyűgös volt, de akkor fogtam gyanút, mikor elutasította az imádott tejpépet. Kicsit melegnek is tűnt, megmértem a lázát: 37,1. Estére már 37,5 lett, reggel még mindig 37,2.
Másnap mennünk kellett a Kaáliba, Piroskára bíztuk Andrist. Mire hazajöttünk délután, már magas láza volt: 39,3! Volt itthon Panadol, azt adtam neki. Feri felhívta a rendelőt, azt mondták, hogy a Panadol nem elég, adjunk neki Nurofent, plusz hűtőfrüdő, aztán vigyük be. A rendelés csak este 6-kor kezdődött, addig Feri elszaladt a patikába, addig én próbáltam fürdetni, de nagyon sírt, ki kellett venni a vízből. A Nurofen már hatott, levitte a lázát hőemelkedésig.
A rendelőben rengetegen voltak, Piroska is elkísért minket segíteni, szinte végig ő hurcolászta Andrist, aki élvezte a váróterem akusztikai adottságait, igencsak kieresztette a hangját, gajdolt, dumált, majd összebarátkozott a szomszéd pelenkázón üldögélő kedves másfél éves kislánnyal, aki még a fejét is megsimogatta. Andris domináns hím módjára, térden állva, kitárt karokkal felmagasodva (bár kissé ingatagon) közelített, amivel megriasztotta szegény kislányt. Amikor végre mi következtünk, felkaptam Andrist, aki hatalmas sírással tiltakozott a szórakozásától való megfosztása ellen. A doktor néninél volt egy hintaló, amíg vártunk rá, Andris hintázott egy kicsit rajta:
 


Az orvos nem látott rajta semmi különösebbet, talán kicsit piros a torka. Az is aggasztó, hogy alig iszik, minden folyadékot elutasít, pedig pont most kellene sokat innia, nehogy kiszáradjon. Lehet, hogy fáj neki az ivás, bár enni hajlandó volt valamicskét, főleg gyümölcsöt. Lehet, hogy 3 napos láza van, ami úgy el fog múlni, ahogy jött, de valószínűleg vírus, nem írt fel antibiotikumot az orvos, figyelni kell, hogy alakul a helyzet.

Ma reggel 6-kor éktelen sírásra ébredtem, beszaladtam, hát Andris tűzforró és vörös volt. Láza 39,4! Gyorsan nagy adag Nurofen, ez kb. 2 óra alatt levitte a lázát 37,2-re. Végig hurcolni kellett, nagyon sírt, elesett volt. Ahogy lement a láza, felvidult, élénk lett, nevetgélt, játszott is, sőt evett egy minimális tápszert és bébiételt, meg banánt. Inni továbbra sem volt hajlandó.
Mikor hazajött az apja, nagyon megörültek egymásnak. Feritől még a folyadékot is elfogadta, végre ivott egy kis bébigyümölcslét. Aztán aludt több részletben, de estére megint nagyon felment a láza, és úgy tűnt, a Nurofen sem sokat segített (39,3), sem a hűtőfürdő. Ezzel szemben lázasan is nagyon jól érezte magát, játszott, nevetgélt, evett-ivott (keveset), apjával fogócskázott, ugrabugrált. Kapott még egy adag lázcsillapítót lefekvés előtt, de hiába lett hideg keze-lába, meg jól kiizzadt, a láza alig ment lejjebb (38,5). Most alszik, remélem éjszaka nem lesz nagyobb gond, mert ma már több gyógyszert nem kaphat.

A bejegyzés trackback címe:

https://andriska.blog.hu/api/trackback/id/tr55874357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feliccia 2009.01.15. 18:01:58

Jó bejegyzés, jobb lenne többet olvasni a gyerekről.

Remélem, már jobban van.


süti beállítások módosítása