Andriska

A fiunkról. 2008. febr.23-án született.

Friss topikok

  • Izike: Gratulálok a tizenhárom hónapos okos, ügyes, szép, járni tudó Andriskának és szüleinek! (2009.03.23. 15:25) Elindult!
  • sfi: Vagy politikus. :) (2009.03.17. 20:38) Szavak és reakciók
  • Szekuriti Blogger.: Aranyos. :) (2009.03.16. 17:47) betegség
  • feliccia: Jah, elfelejtettem szólni, hogy nagyon jó, hogy újra írsz! (2009.03.06. 14:09) tanácsadáson
  • hopihe: Na jó! Lehet, hogy nem volt jó ötlet. Bocs! A Vadaspark lehet, hogy még korai volt. Majd, amikor... (2009.03.04. 19:46) vadaspark

Linkblog

7 hónapos

2008.09.23. 10:50 - Mirci30

Ma lett 7 hónapos.

Nagyon aranyos, 8 foga van, sokat eszik, alszik, játszik, vigyorog, kommunikál. Nagyon értelmesen néz, figyel mindent. Kúszik, négykézlábra áll és hintázik, de még nem mászik. Néha féloldalasan le is ül, de a karjával támasztja magát.

Vettünk neki Ikeás etetőszéket, összeszereltük, de egyelőre még nem tudjuk használni, mert még nem tud önállóan ülni. A pihenőszékben etetjük, azt viszont már kinőtte, ugyanis 9 kg-ig jó, ő pedig már az itthoni mérés szerint pucéron is 9 kg fölött van.

Mostanában szépen átalussza az éjszakát, nem sír fel, és egyre kevésbé igényli a hurcolászást elalvás előtt. Ha látjuk, hogy álmos és betesszük az ágyába, először tiltakozik, de pár perc után csend van. Ha próbáljuk hurcolászni, előbb-utóbb feszengeni kezd, hátrafeszíti magát, úgyhogy nem is jó neki. Az igen, ha nem fekvő, hanem ülő helyzetben mászkálok vele, de abból meg nem lesz alvás, csak nézelődik.

Mikor elfogyott a kezdő tápszer (Beba HA1), a Brendonban vettünk HA2-es Hippet, nem sokkal drágább, mint receptre a másik, és szereti. Reggel és este tápszert kap, délben is egy kicsit, délelőtt gyümölcspürét, ebédre zöldséget hússal, uzsonnára tejpépet. Az üveges bébiételekből megeszik naponta legalább kettőt, de amikor a nagymamája vigyázott rá, 4-et is felfalt. Az én főztömet is megeszi, szinte mindegy neki, hogy mit teszünk a szájába. Ha mi eszünk vagy iszunk bármit, szinte könyörögve bámul, hogy neki is adjunk, kinézi a szánkból és nagyokat nyel.

A járókát nagyon utálja. Ha csak egy percre beleteszem, mert muszáj, azonnal kétségbeesett sírásba kezd, ömlik az arcán a könny és zokog. A padlón nagyon jól érzi magát, az a baj, hogy rengeteg vezeték megy mindenhol, és egyből megtalálja őket, hát még a színesen világító elosztó-kapcsolókat. Szóval nagyon kell rá figyelni. Legjobban az ágy tetején érzi magát, ha én is ott vagyok vele. Akkor meg a leeséstől kell folyton óvni. Kedvenc szórakokzása, hogy az ágyon hasalva a járókából kiszedegeti a játékokat a rácson át. Szereti a játékok címkéit nézegetni, fogdosni, kóstolgatni, meg a csörgőket rázogatni. De a fő kedvencek a távirányítók. Sokáig nézegeti, forgatja, rágcsálja.


























A bejegyzés trackback címe:

https://andriska.blog.hu/api/trackback/id/tr38677225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keszidi7 2008.09.23. 15:14:45

Nagyon jók ezek a képek. Kérlek fénymásoljatok nekem ezekből a piros ruhás képekből. Főleg arról a nevetősről, ahol látszanak a fogai. Egyébként voltál a dokinál?

Izike 2008.09.23. 17:01:16

Isten éltesse Andrist!
És a szüleit is!
Ez a két kép írtó jellegzetes: figyelmes, vídám, kedves.
Pusziljuk!


süti beállítások módosítása