Andriska

A fiunkról. 2008. febr.23-án született.

Friss topikok

  • Izike: Gratulálok a tizenhárom hónapos okos, ügyes, szép, járni tudó Andriskának és szüleinek! (2009.03.23. 15:25) Elindult!
  • sfi: Vagy politikus. :) (2009.03.17. 20:38) Szavak és reakciók
  • Szekuriti Blogger.: Aranyos. :) (2009.03.16. 17:47) betegség
  • feliccia: Jah, elfelejtettem szólni, hogy nagyon jó, hogy újra írsz! (2009.03.06. 14:09) tanácsadáson
  • hopihe: Na jó! Lehet, hogy nem volt jó ötlet. Bocs! A Vadaspark lehet, hogy még korai volt. Majd, amikor... (2009.03.04. 19:46) vadaspark

Linkblog

írok már végre

2008.07.14. 20:21 - Mirci30

Néhány nappal később feladtam a Suttogót. Nagyon sok sírással járt a sokszor 3/4 óráig tartó félpercenkénti felkapkodás, és nem vettem észre javulást. A hurcolás sokkal nyugalmasabb, igaz, hogy fárasztóbb, és előbb-utóbb nem fogom fizikailag bírni. Majd akkor fogok változtatni, ha muszáj lesz, és akkor lehet, hogy drasztikusabb módszerhez fogok folyamodni: sírni hagyás felkapkodás nélkül. Majd meglátjuk...

Vettünk járókát. Rövid időre elvan benne, ha jó kedvében van és a közelében vagyunk. Hosszabb távon ugyanúgy sír, mintha az ágyon egyedül hagynánk. De legalább nem gurul le róla.

Valamint vettünk egy könnyű, esernyőre csukható babakocsit (nagy részét Piri nagymama fizette), mert a nagy alig fér bele a csomagtartóba, el is deformálódott két kereke, amikor beleerőltettük.






































Amúgy Andris napról napra fejlődik, ügyesedik. Szépen forog hasra-hátra, nyúlkál a kezével, mindent megfog, a szájába vesz. Figyelmesen nézeget, nevetgél, időnként számunkra érthetetlen dolgokon kacag: pl. falinaptáron látható épületre, a fiók fogójára, a lámpára, a monitoron látható színes ábrákra nagyot nevet. A Baby tv-t is figyeli időnként, ha tetszik neki egy figura vagy zene, kacarászik neki.

Nagyon szereti, ha énekelünk neki. Ha azt énekeljük, hogy "Kis kece lányom", nagyon élvezi, főleg annál a résznél vigyorog, hogy "Mondom-mondom, fordulj ide, mátkámasszony". Újabban ez a dal a sláger, elalváshoz is ezt dúdolgatom neki lassítva. Korábban a Veronika egyik dalára altattam, de már unom. Fürdés után szoktam a "Hopp ide tisztán"-t énekelni, meg a "Csillagok, csillagok"-at. Várom már azt az időt, amikor sötét lesz altatáskor, és a villany miatt világítani fognak a csillagok a tapétán. Biztosan el lesz bűvölve tőle.

Már kibújt a második foga is, mindkettő szépen növöget. Nem tudom, mennyire kellemetlen neki a fogzás, a sok sírás közt nehéz megállapítani, hogy ez is az okok között van-e. Mindenesetre időnként bekenem neki Dentinox géllel, nagyon szeret csámcsogni rajta. Valamint a nyálát is nagyon folyatja, már kicsit kisebesedett a bőr a szája alatt, hámlik, krémezgetem. Sokat bukik, lépten-nyomon balesetek történnek, mindent összealudttejez. Nem csoda, annyit mozog, sajtkukac.

A szopás viszonylag problémamentes most, azt vettem észre, hogy ritkábban éhezik meg, kb 4-5 óránként, de olyankor rendesen szopik. Amivel megőrjít, az az, hogy időnként úgy viselkedik, mintha nem lenne éhes, nem kéri a cicit, de nyugtalan, nyűgös, sírós. Viszont ha cumisüvegből megkínálom, azt elfogadja, iszik. Máskor ugyanez fordítva. Iszik a cumisüvegből, de jelez, hogy elég, többet nem kér. De csak sírós, feszült, nem tud elaludni, és a végén kiderül, hogy szopni akar, éhes, mint a fene. Nem bírok kiigazodni rajta!! Folyamatos próbálkozás az etetés, valamelyik csak bejön... Mindenesetre gyarapszik, ma 7,81 kg-nak mértem pucéron.

Tegnap mászni próbált! Az ágyon hason feküdt, a számológépet próbálta megkaparintani, de nem érte el. Minden erejét összeszedve feltolta a fenekét, és oldalra dőlve előre mozdult. Hárman drukkoltunk neki lelkesen: Piroska, Feri meg én. Sokat próbálkozott fáradhatatlanul, ebből hamarosan valódi mászás lesz. Ferin látszott, hogy egészen meghatódott. A múltkor megjegyezte, hogy nem hiszi, hogy van apa, aki jobban szereti a fiát, mint ő az övét...Az biztos, hogy sokkal jobban eljátszik Andrissal, mint én, nagyon jól szót értenek egymással.

Éjszaka továbbra is szépen alszik, 5 körül egyszer felkel enni, utána visszaalszik kb 8-ig. Napközben is szundít egyszer délelőtt, egy-kétszer délután is. Viszonylag hamar elfárad, vigyázni kell, hogy ne pörgessük túl. Ha kipihente magát és jóllakott, akkor jókedvű, mosolygós, játékos. Füdés előtt pucéron ki szoktam hozni a nagyágyra, hogy szellőzzön egy kicsit, és könnyebben mozgolódjon. Nagyon élvezi, forgolódik, repked, játszik. Imádja, ha berregünk neki, meg ha Feri berregős puszikat nyom a tagjaira. Ilyenkor már előre kacag, ha látja, mire készül. Azt is szereti, ha a hóna alá nyúlva magasra emeljük. Ha felemeljük vízszintesre, szépen tartja a fejét meg a lábait. Az ágyon alá szoktam teríteni egy fürdőlepedőt, hogy baleset esetén azt piszkolja be. Ennek ellenére Feri is, én is kaptunk már a pisisugárból.

Viszont furcsa, hogy rendszeresen jéghideg a lába, akkor is, ha 26-27 fok van a szobában. Úgyhogy általában zoknit adok rá, ez az izzadtságot is felszívja, de így meg csúszik a lába, ha mászni próbál. Azért ezt a hideg láb dolgot majd megkérdezem az orvostól, nehogy valami vérkeringési zavar legyen. Érdekes, hogy ha kivisszük babakocsiban, ott szép meleg és száraz a talpa.

Tegnap adtam rá az első 4-es méretű pelenkát (7-18kg), ugyanis rendszeresen kakában úszik az egész gyerek reggelre. Volt olyan nap, hogy 3-szor kellett átöltöztetnem emiatt, és kétszer ágyat húzni. Hiába, ma reggelre szintén kifolyt a derekánál annyira, hogy a matracig kakás lett minden (természetesen a gumilepedő mellett történt a dolog, mert annyit mászkál az ágyban).

 Néhány kép:



























































































































































 

A bejegyzés trackback címe:

https://andriska.blog.hu/api/trackback/id/tr25568159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feliccia 2008.07.15. 00:06:53

Kösd a hátadra, mint Afrikában a négerek, oszt kész. Ők még ültetvényt is tudnak kapálni ilyen módon. Lehet kapni ilyen hátrakötős babahurcolót, láttam a Brendon katalógusban.

feliccia 2008.07.15. 00:13:58

Mert hátizsák formában sokkal több kg-ot bír el az ember és sokkal tovább, mint karban hurcolva. Nem?

Mirci30 2008.07.15. 22:40:39

Ugyan már!
Aztán, ha lecsukódott a szeme, bányásszam ki a hátizsákból, és tegyem be az ágyba. Biztos nem fog felébredni, mi? Sokszor még karból letenni is nehéz, mert megbillen a feje, alászorul a karja, stb., és akkor lőttek az egésznek, kipattan a szeme és sírni kezd.
Utazáshoz, kiránduláshoz jó lehet a háton hordás, de altatáshoz semmiképp. Én csak altatáshoz cipelgetem.

feliccia 2008.07.16. 02:07:19

Ja, hogy elalvás előtti hurcolásról van szó. Akkor tényleg nem célszerű hátizsákot csinálni a gyerekből és kalodába csukni valami hurcoló eszközben.

sfi 2008.07.16. 07:13:07

Na szóval az valahogy kimaradt a posztból, hogy a számológépet azért akarta megkaparintani, mert látva érdeklődését iránta én elé tartottam. Centiről centire mászott közelebb. Komoly erőfeszítéseket tett, s ebben se a zokni, se az ágytakaró nem volt segítségére, mert ez a konstelláció azt eredményezte, hogy csúszott a lába. Andris pedig azzal sem volt elégedett, hogy már az ujjhegyével eléri a számológépet, addig nem tágított, amíg meg nem ragadta és a szájába nem vehette.


süti beállítások módosítása