Andriska

A fiunkról. 2008. febr.23-án született.

Friss topikok

  • Izike: Gratulálok a tizenhárom hónapos okos, ügyes, szép, járni tudó Andriskának és szüleinek! (2009.03.23. 15:25) Elindult!
  • sfi: Vagy politikus. :) (2009.03.17. 20:38) Szavak és reakciók
  • Szekuriti Blogger.: Aranyos. :) (2009.03.16. 17:47) betegség
  • feliccia: Jah, elfelejtettem szólni, hogy nagyon jó, hogy újra írsz! (2009.03.06. 14:09) tanácsadáson
  • hopihe: Na jó! Lehet, hogy nem volt jó ötlet. Bocs! A Vadaspark lehet, hogy még korai volt. Majd, amikor... (2009.03.04. 19:46) vadaspark

Linkblog

Féléves tanácsadás

2008.08.26. 13:46 - Mirci30

Na, megjöttünk a féléves ellenőrzésről!

8,56 kg, 71,5 cm, a védőnő szerint egyéves gyereknek felel meg a mérete. Mondta, hogy milyen nagyot nőtt, mióta nem látta. Feltűnt neki, hogy Feri milyen jól néz ki, és az én fogyásomat is észrevette!

Kérdezték, hogy csak szopik-e, mondtuk, hogy már eszik gyümölcsöt-zöldséget (a tejpépet nem mondtuk, a húst se), az orvos szerint túl korán kezdtük a hozzátáplálást. Kérdezte, hogy melyik orvos mondta nekünk, hogy így csináljuk. Höhö, a helyettese... Ezek után már nem problémáztak a dolgon, főleg, hogy a széklete is rendben van.
Az elválasztást viszont nem sikerült elintézni, mert a gyerekorvos szerint attól még simán teherbe lehet esni, hogy szoptatok, úgyis majd felturbózzák a hormonjaimat. Abban maradtunk, hogy még egyszer rákérdezünk a Kaáliban, hogy tényleg szükséges-e, hogy abbahagyjam a szoptatást, és ha igen, akkor azonnal felírja a tápszert, addig nem. Grr!

Újabban megint kevesebb a tejem, Andrisnak pedig farkasétvágya van. Ha beültetem a pihenőszékbe és már látja a kajáját a kezemben, türelmetlenül sírva fakad, nem bírja kivárni, míg a szájába teszem. A falatokat elégedett hümmögéssel, morgással fogadja, szépen eszik kanállal. Egyre többet megeszik a bébiételekből, a tejpépet meg egyenesen imádja. A szopás még hajnalban-reggel megy úgy-ahogy, aztán a nap folyamán inkább csak lefejve, cumisüvegből fogadja el.
Nem is bánom, mert újabban megint harapdál, és most már felül is áttört az egyik foga. Rendszeresen csikorgatja a fogát, olyan hangja van, mintha kavicsokat őrölne. A doktornő azt mondta, rég látott olyan babát, akinek ennyi foga jön egyszerre, szerinte nagyon fájhat neki. Szegénynek véralfutásos is az ínye, napok óta egész nap nyugtalan, és éjjel is többször felébred. Javasolta a Nurofen szirupot fájdalomcsillapításra (csak Panadolt kaptunk, de az is jó), meg a Dentinoxot.

A térdére ez az orvos is azt mondta, hogy ekcéma, akart rá írni krémet, de mondtuk, hogy már írtak a Heim Pálban hidrokortizont. Mondta, hogy jó.

A kukiját egyéves koráig nem kell bántani, de figyelnünk kell, hogy pisiléskor van-e ív, és nem fúvódik-e fel a bőr amiatt, hogy nem tud rendesen távozni a vizelet.
A lábhidegség-izzadás szerinte azért van, mert így adja le a hőt a melegben.
A köldöke teljesen normális, csak én aggódtam, hogy nem szabályosan gyógyult be (olyan virágformája van a forradásnak).

Mikor hazaértünk, bekajált kis tejet, aztán banános-almás-csirkehúsos pürét majdnem egy egész üveggel, aztán beadtam neki a Panadolt, és kidőlt, mint egy zsák. Szegénynek megint megzavartuk a délelőtti alvását az orvoslátogatás miatt, remélem, most ki tudja pihenni a fáradalmakat.

A bejegyzés trackback címe:

https://andriska.blog.hu/api/trackback/id/tr65633824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Izike 2008.08.26. 14:44:18

Gratulálunk az "egy éves" Andriskához!
Hogy ilyen szép, fejlett baba lett, ez nektek köszönhető!
Leginkább persze Mircit illeti az elismerés, de az apja is megérdemel minden dícséretet.
Csak így tovább!
Ill.nem egészen így, mert a hurcolásról valahogy, valamilyen csellel le kellene szoktatni, ahhoz, már túl nehéz!

feliccia 2008.08.26. 15:11:10

Gratulálok a családnak!

Szépek vagytok mind.

feliccia 2008.08.26. 20:36:53

Ööö, de mi az a tejpép pontosan? Mi az, hogy "gluténmentes babatejes pép"?

Mirci30 2008.08.26. 21:13:02

Köszönjük a gratulációkat.

Tejpép: Gyakorlatilag tejbegríz, csak nem búzából és nem tehéntejből van. Por alakú, forralt vizet kell hozzá adni.
Gluténmentes: nem tartalmaz búzát, vagy olyan gabonát, amiben glutén van, csak rizst, kukoricát, stb., amiben nincs.
Babatej: olyan tej, amit a tápszereknél használnak. Igaz, tehéntejből állítják elő, de valahogy átalakítják, hogy jobban megfeleljen az embergyereknek.


süti beállítások módosítása