Andriska

A fiunkról. 2008. febr.23-án született.

Friss topikok

  • Izike: Gratulálok a tizenhárom hónapos okos, ügyes, szép, járni tudó Andriskának és szüleinek! (2009.03.23. 15:25) Elindult!
  • sfi: Vagy politikus. :) (2009.03.17. 20:38) Szavak és reakciók
  • Szekuriti Blogger.: Aranyos. :) (2009.03.16. 17:47) betegség
  • feliccia: Jah, elfelejtettem szólni, hogy nagyon jó, hogy újra írsz! (2009.03.06. 14:09) tanácsadáson
  • hopihe: Na jó! Lehet, hogy nem volt jó ötlet. Bocs! A Vadaspark lehet, hogy még korai volt. Majd, amikor... (2009.03.04. 19:46) vadaspark

Linkblog

5 hónapos

2008.07.24. 21:55 - Mirci30

Tegnap töltötte be az ötödik hónapot.
8 kg, de még nem mentem el tanácsadásra, ahol pontosan megmérik.

Kijött a harmadik foga is alul. Mostanában nagyon nyűgös volt, többször felkelt éjszaka is, éjfélkor, 2-kor, és szopott. Jó étvágya van, sokat eszik, inkább többször keveset. Állandó szorongásban vagyok, hogy elég lesz-e a tejem, meg amit előző nap lefejtem. A mélyhűtőben már csak 4 pohár fagyasztott tej van, azok is elég régiek.

Gondoltam, hogy megbeszélem a problémát a védőnővel és az orvossal, de félek tőlük. Tudom, hogy az orvos nagyon nem híve a 6 hónapos kor előtti hozzátáplálásnak, attól tartok, hogy lehurrognak. Ráadásul Andris igen szépen gyarapszik, nem tűnik alultápláltnak. Úgyhogy saját szakállunkra (meg némi szakirodalom alapján, ugyanis ahány könyv, internetes oldal, annyiféle tanács) elkezdtük a hozzátáplálást néhány napja, elvégre igen fejlett, egészséges, vaskos, erőteljes gyerek, 3 foggal és nagy étvággyal.

Az első néhány kanál almalevet Piri nagymama kóstoltatta meg vele. Igazán jól fogadta, igaz, hogy kissé bágyadt volt még alvás és szopás után. Még adtam neki két alkalommal én is, ezek után nem tudott kakálni két napig. Úgyhogy egy darabig leálltam az almával. Mikor sikerült a kaka (a szokásos mindent elöntő fajta), másnap újra próbálkoztam. De ez az alma egyszerűen lételen volt, úgyhogy jól összepépesítettem, és a pépet kanalaztam a szájába. Először nagyon furcsállotta, nyammogott rajta, de azért nyelte, aztán már nagyra tátotta a száját, ahogy közeledett a kiskanál, és a végén, ha nem adtam elég gyorsan, méltatlankodva nyögdécselt. Szóval úgy tűnik, menni fog a dolog.

Ma először altatom az anyutól kapott hálózsákjában, ugyanis mindig lerúgja magáról a takarót meg a zoknit éjszaka, és mikor megyek be hozzá etetni, hideg a keze meg a lába. Ha jobban felöltöztetem, akkor meg elalváskor van melege. Igaz, hogy ebben nem tud olyan jól forgolódni meg mozogni, de remélem, meg fogja szokni.

Ma nagyon jó napja volt az utóbbi napok nyűgösködése után (talán a rossz idő miatt volt, vagy a foga, nem lehet tudni). Levittem sétálni, mert viszonylag jó volt az idő, szinte sütött a nap. Mire leértem vele, már csepergett az eső. De ha már nekiindultam, nem adtam fel. Ráborítottam az esővédőt, én meg kapucniban toltam a kocsit. Kissé eláztam, de ő jót nézelődött, majd aludt. Most már második fokozatba döntöttem a háttámlát, hogy jobban kilásson.
Újabban háton fekve a fejét, vállát emelgeti, igyekszik felhúzni magát. A pelenkázást és az öltöztetést nagyon megnehezíti az állandó forgolódásával. A mászást egyelőre nem erőlteti, viszont rengeteget repked, lebeg, fáradhatatlanul. Időnként a kezére támaszkodva kinyomja magát, aztán folytatja. Néha leesik a feje, de rögtön emeli fel, és tovább egyensúlyoz a hasán, nagy lihegés közepette. Érthetetlen, hogy mi a jó neki ebben, de valamiért élvezi.

Feri írt egy dalt kb. 15 éve a majdan születendő fiának. Most előbányászta, és elénekelte Andrisnak. Nagyon szép, megható dal, Andris is lenyűgözve hallgatta, bámulta az apját, ahogy énekelt és gitározott.

2 fog:


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://andriska.blog.hu/api/trackback/id/tr94584275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keszidi7 2008.07.25. 08:30:24

Milyen szép így foggal. Örülök, hogy az alma izlik neki. Azt nem írtad,hogy a hálózsákban milyen a lába. Szerintem az melegen tartja. Az altatódal meg nagyon jó. Cak így tovább apuka!


süti beállítások módosítása